Steenbergen 86 Laakdal 2430

Dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers verdwijnt

Bent u van plan om zelf je dak of zoldervloer te isoleren? Vanaf 2021 ontvangt u geen premie voor zelf aangebrachte isolatie. De premie voor dak- en zoldervloerisolatie voor doe-het-zelvers wordt geschrapt vanaf 31 december 2020. Zowel voor woningen, als voor andere gebouwen.

Om in 2021 te genieten van een premie voor dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas… zal u beroep moeten doen op een aannemer.

Wilt u uw dak of zoldervloer isoleren maar laat u de werken uitvoeren door een aannemer? Dan kan je daar in 2021 nog dezelfde premie voor krijgen als in 2020. De nieuwe totaalrenovatiepremie doet haar intrede vanaf 1 januari 2021. Vanaf 2021 kunnen nieuwe eigenaars van een woning of appartement beroep doen op het renteloos renovatiekrediet. Wie een woning met een slechte energieprestatie koopt en binnen de vijf jaar de energieprestatie daarvan aanzienlijk verbetert, zal aansluitend bij het hypothecair krediet voor de verwerving van het pand, ook een renteloos renovatiekrediet kunnen afsluiten.

Premie van uw netbeheerder 2021 voor dakisolatie voor bestaande woningen:

Premie 2021: Premie van 4 EUR/m² (Rd-waarde minstens 4,5 m²K/W). Eindfacturen vanaf 1/1/2021. Bij klanten met een meter voor uitsluitend nachttarief wordt de premie verhoogd naar 6 EUR per m². Deze isolatiepremie wordt met een forfaitaire premie van 8 euro per m²verhoogd wanneer gelijktijdig asbestleien of een asbesthoudend onderdak worden verwijderd en afgevoerd worden volgens strikte regels bepaald door OVAM en de Codex welzijn op het werk. Indien u de aanvraag online indient bij uw netbeheerder, dan wordt de premie sneller uitbetaald.

Totaalrenovatiebonus bij investering in minstens 3 energiebesparende investeringen

Premie bovenop de individuele premies van de netbeheerder. Als in een bestaande woning of appartement na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen worden uitgevoerd (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie), kan een voucher of BENO-pass worden geactiveerd waardoor aanspraak kan worden gemaakt op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald. Premiehoogte in woningen: na de derde investering: 1250 EUR, na de vierde 1750 EUR (+500 EUR), na de vijfde + bewijs EPC dat de woning voldoet voor de eerste 5 investeringen 2750 EUR (+1000 EUR), na de zesde 3750 EUR (+1000 EUR), na de zevende 4750 EUR (+1000 EUR). In appartementen bedragen de bonussen de helft hiervan. Opgelet: de investering in een warmtepompboiler telt niet mee voor de totaalrenovatiebonus.

Related Posts

Leave a comment