Steenbergen 86 Laakdal 2430

Isolatiewerken

Wij bouwen uw dromen

Isoleren is profiteren!

Isolatiepremie 2021 – Een overzicht
Door je woning te isoleren kan je heel wat geld uitsparen op lange termijn. Om het nog interessanter te maken, zijn er tal van isolatiepremies verkrijgbaar. In dit artikel geven we een overzicht van alle isolatiepremies die je in 2021 kan aanvragen.
1) Isolatiepremies van de netbeheerder

Bij netbeheerders Eandis en Infrax kunnen verscheidene premies aangevraagd worden. De goedkeuringsvoorwaarden en het premiebedrag is bij beide partijen gelijk. Om te achterhalen bij welke netbeheerder jouw woning aangesloten is je terecht op http://www.vreg.be/nl/wie-is-uw-netbeheerder. De hoogte van de isolatiepremies wordt bepaalt door de behaalde isolatiewaarde per vierkante meter. Een overzicht:

Update: vanaf 1 juli 2016 worden deze premies afgebouwd. Wacht dus niet langer en laat de werken nog snel uitvoeren.

Dak- of zoldervloerisolatie die door een aannemer zijn uitgevoerd

6 euro/m² (Rd-waarde minstens 3,5 m²K/W), maximaal 720 euro.

7 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,0 m²K/W), maximaal 840 euro.

8 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,5 m²K/W), maximaal 960 euro.

Hoe premies aanvragen bij de netbeheerder?

1. Bepaal uw netbeheerder. U kunt hiervoor de gemeente bellen. Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Intermosane, Iveka, Iverlek en Sibelgas vallen onder Eandis. Infrax West, Inter-Energa, Iveg en PBE vallen onder Infrax.

2. Neem voordat u met uw isolatie begint contact op met de netwerkbeheerder. Deze kan u precies vertellen hoeveel premie u kunt verwachten en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Bel 078 35 35 34 voor Eandis of kijk op hun website www.eandis.be. Bel 078 35 30 20 voor Infrax of kijk op hun website www.infrax.be.

3. Bewaar de factuur of facturen van uw isolerende investering en dien deze binnen 12 maanden na de factuurdatum in bij uw netwerkbeheerder.

2) Belastingvermindering bij dakisolatie

In 2021 kunt u nog in aanmerking komen voor een belastingvermindering van 30% voor de uitgave voor een dakisolatie. Deze vermindering geldt voor woningen die al minstens 5 jaar in gebruik zijn en de dakisolatie moet door een aannemer zijn uitgevoerd. Het maximale bedrag van de teruggave is 3040 euro. De fiscus kijkt naar de betalingsdatum van de factuur om het fiscale inkomstenjaar te bepalen.

Als voorwaarde geldt dat de Rd-waarde van de dakisolatie minstens 2,5 m²K/W bedraagt. Deze Rd-waarde wordt berekend door de dikte van het isolatiemateriaal te delen door de lambdawaarde (mate van warmtegeleiding) volgens de NBN B 62-002 richtlijnen.

3) Gemeenten en provincies

Vrijwel elk Vlaams gemeente- en provinciebestuur geeft eigen premies uit voor dakisolatie. Hoeveel dit is en wat de voorwaarden zijn verschillen per gemeente en provincie. U dient dus zelf te gaan informeren bij uw eigen woonplaats en provincie.